Објекти

ФК "Раднички" Ковин

ФК "Раднички" Ковин


Фудбалски терен на којем као домаћин утакмице игра Раднички одговара прописаним међународним стандардима. Димензије терена су 105x68 метара. Подлога је од природне траве, потпуно гладка и равна, у одличном стању,  што омогућује несметано организовање и одигравање утакмица током такмичарске сезоне (уз константне похвале делегата утакмица у протколарним изјавама о стању терена).

По прописима терен има две покривене клупе за резервне играче и чланове стручних штабова са по 13 места, као и кућицу за делегата утакмице.

Дуж целе леве аут-линије је трибина (по прописима од терена одвојена оградом), капацитета 1.000 места.

Стадион је осветљен (рефлектори), тако да се може користити и у вечерњим терминима за тренинге, али не и одигравање утакмица.

Иза главног терена је помоћни, такође од природне траве, одлично припремљен. Погодан је за тренирање и одигравање пријатељских утакмица у сениорској конкуренцији, односно званичних у млађим категоријама.

У склопу објекта налази се и Управна зграда са економатом, две свлачионице за играче, судијском свлачионицом и просторијом за састанке.

Све свлачионице су, готово, индентично опремљене (клупе за седење, чивилуци за одлагање опреме, тушеви, тоалет....).

Просторије испуњавају услове квалитетног стамбеног, безбедносног и спортског критеријума за припрему и организацију фудбалске утакмице. Објекат је повезан са заштићеним прилазом за приступ терену и поседује одговарајућу електричну, светлосну, ваздушну и водоводноканализациону инфраструктуру. У оквиру свлачионице и клупских просторија по регулисаним прописима налезе се : медицински ормарићи за прву помоћ, као и ватрогасни апарати за гашење пожара.

Место на којем играчи и судије излазе на терен заштићено је оградом и омогућује да се продре далеко у зону за играње (терен). Сва возила за хитне случајеве (амбулатна, ватрогасна и полицијска) имају обезбеђен лак приступ стадиону (главна капија).

Спортски објекат налази се у Дунавској улици бр. 38 у Ковину, а утакмице на њему играју се од 1929. годинe.


 


 

 


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"