Објекти

Зграда за спорт и физичку културу

Зграда за спорт и физичку културу


Храм ковинског спорта, Зграда за спорт и физичку културу, међу Ковинцима позната као хала ОШ „Ђура Јакшић“, свечано је отворена сада већ давне 1983. године. Свакодневно је на услузи спортистима и спортским клубовима за тренажне и такмичарске активности, ученицима за часове физичког васпитања, а отворена је и за рекреативце. У претходних 40 година, популарна Хала спортова била је сведок многих важних победа ковинских спортиста и спортисткиња, њихових пласмана у виши ранг, радовања након добијених мечева и суза после пораза.

Овај мултифункционални објекат простире се на око 1500 м2, има обележене терене за рукомет, кошарку и одбојку и пружа адекватне услове, са свим прописаним стандардима, за професионално и рекреативно бављење кошарком, одбојком, рукометом, малим фудбалом, као и за реализацију активности у области школског спорта. У овом спортском објекту одржавају се и сусрети манифестационог карактера, приредбе и други едукативни, образовни и забавни програми.

Трибине се простиру са једне стране терена и могу да приме око 800 гледалаца.

У склопу објекта налазе се и четири свлачионице, конференцијска сала, као и просторије за судије и делегате.

Зграда за спорт и физичку културу смештена је у самом центру Ковина, тик уз Основну школу „Ђура Јакшић“ и отворене терене за рукомет, мали фудбал и кошарку, и са Зградом за мале спортове чини јединствени спортски комплекс. Има обезбеђен адекватан паркинг простор, а у непосредној близини су и Дом здравља, такси стајалишта, продавнице, пекаре, апотеке.


 


 

 


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"