Актуелно

ОПШТИНСKО ШKОЛСKО ТАKМИЧЕЊЕ У ФУТСАЛУ

ОПШТИНСKО ШKОЛСKО ТАKМИЧЕЊЕ У ФУТСАЛУ


Основна школа „Десанка Максимовић“ у женској и Основна школа „Ђура Јакшић“ у мушкој конкуренцији, победници су Општинског школског такмичења у футсалу, које је 31. јануара, 1. и 2. фебруара одржано у Kовину.

Ученице школе „Дсеанка Максимовић“ савладале су екипу ОШ „Миша Стојковић“ из Гаја са 8:2 и то је била једина утакмица у женској конкуренцији, а одиграна је у четвртак, последњег дана такмичења.

Много више неизвесности било је у конкуренцији ученика, где је учествовало девет екипа и одиграно осам утакмица. Првог дана, надметале су се школе: „Сава“ Максимовић“ из Мараморка, „Предраг Kожић“ из Дубовца, „Жарко Зрењанин“ из Скореновца и ковинске „Десанка Максимовић“ и „Ђура Јакшић“, одигране су три утакмице, после којих су пласман у полуфинале обезбедили ученици „Ђурине“ и школе из Мраморка. Другог дана на паркет хале у Kовину изашле су екипе школа: „Јован Јовановић Змај“ из Kовина, „Бора Радић“ из Баваништа, „Миша Стојковић“ из Гаја и „Паја Маргановић“ из Делиблата, а пласман међу четири најбоље обезбедили су ученици „Змајеве“ и школе из Делиблата.

Последњег дана такмичења, „Ђурина“ школа је у полуфиналу победила екипу школе „Сава Максимовић“ са 13:0, док је „Змајева“ школа била боља од ученика из Делиблата са 9:0. Истим резултатом, у финалу су ученици школе „Ђура Јакшић“ савладали ривале из „Змајеве школе“ и тако постали победници Општинског такмичења. Треће место припало је екипи школе „Сава Максимовић“.

Победници у обе конкуренције представљаће општину Kовин на окружном нивоу такмичења.

Организатор такмичења је Спортски савез општине Kовин, уз техничку подршку „Установе за спорт“ Kовин, а све утакмице одигране су у хали ОШ „Ђура Јакшић“.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"