Актуелно

НАЈУСПЕШНИЈИ У СПОРТУ ЗА 2022. ГОДИНУ

НАЈУСПЕШНИЈИ У СПОРТУ ЗА 2022. ГОДИНУ


Кошаркаш „Радничког“ Марко Богдановић најбољи је спортиста ковинске општине у 2022. години у традиционалном, 46. избору најуспешнијих у спорту у општини Ковин. За најбоље екипе у сениорској конкуренцији проглашени су женски ката тим Карате клуба „Раднички и Кошаркашки клуб „Раднички“, док је Горан Ракочевић из ОК „Баваниште“ најбољи тренер у 2022. години.

Марко Богдановић је у прошлој сезони у којој је „Раднички“ освојио титулу и обезбедио пласман у Прву српску лигу, био најкориснији играч лиге. Он и његови саиграчи су пехар намењен најбољој сениорској екипи у Општини, заслужили освајањем титуле шампиона у Другој српској лиги, када су остварили 18 победа у 18 утакмица и пласирали се у Прву српску лигу, где ће готово сигурно играти у плеј-офу. Каратистикиње Анђела Спасојевић, Андреа Млинар и Селена Ђорђевић, чланице ката-тима „Радничког“ су у 2022. години постале првакиње Војводине и вицешампионке Србије, док је Горан Ракочевић са претпионирима Баваништа освојио сребрну медаљу на Првенству Војводине, чији је завршни турнир одржан у Ковину, са пионирском селекцијом је трећи у Војводини, а тренер је и сениорског тима, који наступа у Другој лиги Север.

У категорији перспективних спортиста и спортисткиња награђени су: Урош Милошевић, ђиуђицу такмичар Клуба борилачких вештина „Мали змај“, Андрија Николић и Ива Ћирић из ОК „Баваниште“, фудбалери Стефан Марковић из „Радничког“ и Душан Зојкић из „БСК-а“ из Баваништа, кошаркашица ЖКК „Ковин“ Хана Обућина, рукометаш „Радничког“ Жарко Јовић, кошаркаш „Радничког“ Вељко Бугарин и каратиста „Радничког“ Саша Ђурић. Перспективне екипе општине Kовин за 2022. годину су претпионири ОК „Баваниште“ и пионирска селекција ЖКК „Ковин“.

Спортски радник године је Александар Рнић, дугогодишњи играч и капитен ФК „Раднички“ у којем је остао и по завршетку играчке каријере. Награда „Заборављени ас“ припала је Фићи Ференцу, бившем дугодишњем фудбалеру „Радничког“, а „Екипа за сећање“ је ЖРК „Раднички“ из сезоне 1992/93. Тада су се рукометашице „Радничког пласирале у Прву лигу Савезне републике Југославије, као први састав у историји ковинског спорта коме је пошло за руком да обезбеди пласман у елитни ранг неког такмичења.

Добитници Специјалних награда су: Локална самоуправа, јуниорски ката-тим „Радничког“, актуелни прваци Војводине и вицешампиони Србије, Марија Лукић из Клуба спортских риболоваца „Дунавац“ 2020, трострука узастопна првакиња државе у пецању на пловак и чланица репрезентације Србије, њен тренер Ивица Јовчић, уједно и члан репрезентације Србије, која је прошле године заузела четврто место на Светском првенству у категорији мастерс, фудбалер „Радничког“ Мирко Дивнић, један од најзаслужнијих за повратак у Војвођанску лигу „Исток“ и његов ФK „Раднички“, у прошлој сезони први у Подручној лиги Панчева и повратник у источну групу Војвођанске лиге.

Награђени су и најуспешнији у области школског спорта: освајачи медаља на Деветој спортској олимпијади школске омладине Војводине (СОШОВ): ученик ОШ „Јован Јовановић Змај“, Далибор Стојилковић – златна медаља и други на првенству Србије у бацању кугле, женска одбојкашка екипа ОШ „Бора Радић“ из Баваништа - сребрна медаља, осмогодишњи каратиста и ученик ОШ „Миша Стојковић“ из Гаја Михајло Протић, бронзана медаља, каратиста и ученик Гимназије и средње стручне школе „Бранко Радичевић“ Ђорђе Стојсављевић, такође бронзана  и Марко Станојевић из ОШ „Бора Радић“, освајач бронзе у скоку удаљ, као и каратиста Страхиња Ђорђевић, освајач бронзане медаље за своју школу (Гимназија Смедерево) на првенству Србије

У категорији спортских нада награђено је 47 најмлађих спортиста наше општине.

Свечано, 46. проглашење најуспешнијих у спорту у општини Ковин у организацији општинског Спортског савеза, уприличено је 21. јануара у позоришној сали Центра за културу Ковин, у присуству награђених спортиста и њихових породица, представника клубова и локалне самоуправе, али и гостију из Спортског савеза Србије и Спортског савеза Војводине.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"