Актуелно

ЗАВРШЕНО ПРВО „СПОРТСKО ЛЕТО“

ЗАВРШЕНО ПРВО „СПОРТСKО ЛЕТО“


После два месеца и шест различитих програма са око 800 учесника, едукативним предавањем “Бави се спортом”, које је у Конференцијској сали Зграде за мале спортове организовано за најмлађе спортисте, 15. јула завршено је прво “Спортско лето”.

“Спортско лето“ почело је 16. маја предавањем за предшколце и децу школског узаста о правилном држању кичменог стуба, а потом су 27. маја,у оквиру првог програма “Развијај се здраво – право”, малишани из ПУ “Наша радост” вежбали у центру Ковина на пет полигона са различитим реквизитима. Меморијални турнир у малом фудбалу „Петар Пера Рађеновић“ за ученике и ученице основних и средњих школа са територије општине Ковин, био је други програм „Спортског лета“. Турнир у знак сећања на човека који је оставио дубок траг у ковинском спорту, одржан је од 6. до 11. јуна, а учествовале су 23 екипе у шест категорија. Трећи програм – “Вече борилачких вештина” – одржан је 10. јуна у Згради за спорт и физичку културу и окупио је представнике различитих борилачких спортова и вештина, који су публици представили своје умеће на татамију. Посебна пажња у току “Спортског лета” била је посвећена нашим најстаријим суграђанима и суграђанкама и за њих су 22. јуна на Шљункари организовани “Спортски сусрети пензионера”: у програму је учествовало више од 50 пензионера и пензионерки који су се опробали у стреличарству и пикаду, али и лепо забавили и дружили. У периоду од 27. јуна до 1. јула одржан је “Спортски камп”, који је окупио младе спортисте и спортисткиње у неколико спортских грана, а гост “Спортског кампа” и свог родног Ковина, био је чувени тренер каратеа Ливиус Бунда. Програм “Жене у спорту” одржан је 9. јула на Чардаку, где су наше суграђанке препешачиле “Стазу здравља” и вежбале у природи.

 “Установа за спорт” Ковин је у сарадњи са другим организацијама у области спорта, ове године први пут организовала “Спортско лето”, како би кроз организоване спортске активности приближила спорт и његове вредности свим грађанима и грађанкама Ковина, унапредила предшколски и школски спорт и обезбедила што боље услове за спровођење спортских програма свих становника Ковина.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"