Актуелно

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У „КРАЉИЦИ СПОРТОВА“

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У „КРАЉИЦИ СПОРТОВА“


Општинско такмичење у атлетици и мини атлетици за ученике основних школа одржано је 5. априла. У атлетици, ученици седмог и осмог разреда са територије ковинске општине надметали су се у трчању на 100, 300 и 600 метара, штафети 4 x 100 метара, скоку у вис, скоку у даљ и бацању кугле; ученици петог и шестог разреда трчали су на 60, 300 метара и дечаци на 600 метара, скакали у вис и у даљ из зоне и бацали куглу, док су се најмлађи, ученици од првог до четвртог разреда, такмичили у трци на 60 метара, скоку у даљ из зоне и бацању вортекса.

У мушкој конкуренцији, екипно прво место у атлетици освојила је екипа ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин , а у женској екипа ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин.

Појединачно: У трци на 100 метара, прво место освојили су: Милана Станковић и Милош Симичић, обоје ученици осмог разреда ОШ „Бора Радић“ из Баваништа; на 300 метара најбржи су били: Сања Пешић, седми разред „Ђурине“ школе и Лука Чолић, осми разред ОШ „Десанка Максимовић“; најбржи на 800 метара били су: Тијана Петровић и Огњен Бређан, ученици седмог  разреда ОШ „Ђура Јакшић; у такмичењу у скоку у вис победили су: Софија Царић, осми разред „Ђурине“ школе и Душан Стојилковић, осми разред „Змајеве“ школе; најбоље резултате у скоку у даљ остварили су: Анастасија Вукотић, ученица седмог  разреда ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка и Марко Станојевић, ученик осмог разреда ОШ „Бора Радић“; у бацању кугле најбољи су били Марија Тасић, ученица седмог разред ОШ „Ђура Филиповић“ из Плочице и Маријан Павловић - осми разред ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак; у штафети 4 x 100 метара: „Ђура Јакшић“: Стефан Ђерић, Павле Кораћ, Вељко Бугарин и Огњен Младеновић и „Јован Јовановић Змај“: Бојана Кирковић, Јована Папић, Јована Коцић и Андријана Макарић.

Мини атлетика – пети и шести разред:

Прво место у трци на 60 метара освојили су: Нађа Грбић, ученица шестог разреда ОШ „Десанка Максимовић и Алекса Радоман, ученик шестог разреда ОШ „Ђура Јакшић“; у трци на 300 метара тријумфовали су: Весна Јон, ученица петог разреда ОШ „Предраг Кожић“ из Дубовца и Филип Филеп,  шести разред ОШ „Ђура Јакшић“, док је на 600 метара најбржи био Јован Милошев, шести разред ОШ „Предраг Кожић“; у скоку у даљ из зоне најбољи су били Нина Илијашевић, шести разред ОШ „Бора Радић“ и Максим Адамов, шести разред ОШ „Ђура Јакшић“; у скок у вис победили су: Андреа Албу, шести разред „Змајеве“ школе и Адријан Авдулаху, шести разред ОШ „Ђура Филиповић, док су најбољи у бацању кугле били ученици шестог разреда „Змајеве школе“ Ленка Голубовић и Далибор Стојилковић.

Мини атлетика  - ученици од првог до четвртог разреда

У трци на 60 метара најбржи су били Андријана Силађи, четврти разред ОШ „Ђура Јакшић“ и Немања Тасић, четврти разред ОШ „Десанка Максимовић“; у скоку у даљ из зоне победили су Марина Керец, четврти разред „Ђурине“ школе и Игњат Ивковић, трећи разред „Змајеве“ школе, а у бацању вортекса: Ана Рошкић, четврти разред ОШ „Јован Јовановић Змај“ и Огњен Стојановић, четврти разред ОШ „Десанка Максимовић“.

Такмичење у „краљици спортова“ организовао је Спортски савез општине Ковин у Згради за спорт и физичку културу ( хала ОШ „Ђура Јакшић“), на отвореним теренима иза Зграде и на стадиону ФК „Раднички“. Најбоље пласирани ученици представљаће нашу општину на Окружном такмичењу које ће бити одржано 14. априла у Панчеву.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"