Актуелно

"Ђуринa" и "Десанкина" школа победници општинског такмичења

"Ђуринa" и "Десанкина" школа победници општинског такмичења


Посебну драж у надметањима имају сусрети између школских спортских екипа. Протекле недеље ( од 8. до 10. марта 2022. године ) у организацији Спортског савеза општине Ковин, а уз техничку подршку „Установе за спорт „ Ковин, у Згради за спорт и физичку културу у Ковину је одржано општинско такмичење у футсалу за основне школе.

Такмичење је због великог одзива школа било организовано по групама. У првој групи, у уторак 8. марта састале су се следеће основне школе: “Жарко Зрењанин” из Скореновца, ,“Ђура Јакшић“ из Ковина, „Предраг Кожић” из Дубовца и “Сава Максимовић” из Мраморка. Најбољи резултат је остварила ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина која се пласирала у финале такмичења. У другој групи која је на програму била у среду, 9. марта, снаге су одмериле следеће основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Ковина, „Десанка Максимовић“ из Ковина, „Миша Стојковић“ из Гаја, „Ђура Филиповић“ из Плочице и „Бора Радић“ из Баваништа. Најуспешнија школа у групној фази такмичења била је ОШ „Бора Радић“ из Баваништа. Финална утакмица између најбољепласираних школа по групама одржана је у четвртак 10. марта.

Победник Општинског такмичења основних школа у футсалу за школску 2021/2022. годину је екипа ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина која је савладала вршњаке из ОШ „Бора Радић“ из Баваништа са 7:2. Предигра финалној утакмици био је сусрет ученица ОШ „Десанка Максимовић“ из Ковина и ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Ковина. Славиле су ученице „Десанкине“ школе са 2:0.

Још једном се показало да је навијање за своју школу најватреније, док су играчи показали право умеће и велико пожртвовање бранећи боје своје школе. Основна школа „Ђура Јакшић“ из Ковина у мушкој, и Основна школа „Десанка Максимовић“ из Ковина у женској категорији, представљаће нашу Општину на окружном нивоу такмичења.

Њима следи добра припрема и тренирање, а нама да им то омогућимо и пожелимо добру игру и резултат.

Комплетну галерију можете видет на нашој ФБ страници


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"