Актуелно

У трећој недељи акције „Вежбањем до задравља“ – пилатес

У трећој недељи акције „Вежбањем до задравља“ – пилатес


Бесплатна акција ковинске Установе за спорт „Вежбањем до здравља“ сутрашњим тренингом (уторак, 15. октобар, 20 сати) улази у трећу недељу, а по плану и програму на реду су пилатес вежбе.

Према подацима доступним на Википедији пилатес је систем физичких вежби који је развио Јозеф Пилатес у првој половини 20. века.

„Пилатес вежбе делују на јачање равнотеже, истезање кичме, изградњу тонуса мишића, повећање свести о телу и његовој флексибилности“, каже Маријана Ракић, струковни физиотерапеут специјалиста, која ће сутра држати тренинг у великој сали у Установи за спорт.

Да подсетимо,  „Вежбањем до здравља“  осмишљено је првенствено за физички неактивне припаднице лепшег пола наше општине с намером да их што већи број укључи рекреативно у спорт.

Планом активности, а на основу Програма рада, Установе за спорт тренинзи се одржавају једном недељно уз широку лепезу спортских активности: терапеутске вежбе, пилатес, фитнес, основе борилачких вештина, чаробна моћ јоге... прилагођену годинама и физичкој спреми полазница од стране спортских стручњака са искуством у раду који ће и водити тренинге.

Поред тренинга биће организована и едукативна предавања стручњака из области спорта и здравља, као и рекреативна такмичења и излети.

Акција "Вежбањем до здравља" трајаће у овој години до краја децембра, а нови тромесечни циклус почеће у фебруару наредне године


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"  

© 2023. Установа за спорт Ковин