Актуелно

Покрајински секретар за спорт и омладину у посети “Установи за спорт “Ковин – “Хала за мале спортове, пример целој држави”

Покрајински секретар за спорт и омладину у посети “Установи за спорт “Ковин – “Хала за мале спортове, пример целој држави”


Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез са својим стручним тимом, током радне посете општини Ковин (16. мај) заједно са делегацијом општине Ковин који су чинили председница општине Сања Петровић, председник Скупштине општине Зоран Брадањи, помоћник председнице општине Ратко Мосуровић и председник Спортског савеза општине Ковин, Саша Ђорђевић, обишли су “Установу за спорт” Ковин. Након срдачног дочека од стране запослених, директор Дејан Јањевић је на почетку посете госте повео у разгледање нове Зграде за мале спортове и упознао их са садржајима у Згради који су доступни спортистима и грађанима ,а затим их на радном састанку одржаном у конференцијској сали упознао са стањем спортске инфраструктуре на територији општине Ковин  и приоритетима у наредном периоду.  Након састанка делегација је обишла радове на замени дотрајале подлоге на кошаркашком терену које са 2.5 милиона динара финансира управо Покрајински секретаријат за спорт и омладину, као и најфреквентнији спортски објекат - Зграду за спорт и физичку културу при ОШ “Ђура Јакшић” у Ковину.

“Данас сам у Ковину обишао и озбиљан спортски комплекс – Халу за мале спортове, практично кућу спорта са центром за борилачке спортове, која може да послужи за пример целој држави” – рекао је Батез у изјави за Радио телевизијуВојводине, уз похвалу општини Ковин која је сопственим средствима финансирала овај пројекат.

Са начином функционисања спорта на територији наше општине, као и са плановима и пројектима у овој области, секретара Батеза је на почетку своје посете општини Ковин упознала председница општине Сања Петровић .

Она је нагласила да општина има спремне пројекте који ће допринети даљем развоју спортске инфраструктуре и навела да се приоритетно очекује подршка за наставак изградње полуолимпијског базена на локалитету Шљункара, као и за спортску салу у ОШ „Ђура Јакшић“, која је центар свих спортских дешавања у општини, а више није условна за коришћење.

“У разговору са руководством општине као приоритет је делегирана реконструкција спортске хале у ОШ „ЂураЈакшић” – рекао је покрајински секретар за Спорт и омладину Владимир Батез.

Покрајински секретар за спорт и омладину посетио је потом и ОШ „Бора Радић“ и Одбојкашки клуб „Баваниште“ у Баваништу, где је малим одбојкашима, као и школи на поклон донео лопте.

(Фото: прес служба Покрајинске владе и опшине Ковин)

 


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"