Актуелно

МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ


Када је реч о школским такмичењима, половина априла резервисана је за „Мале олимпијске игре“ – такмичење на којем учествују ученици и ученице од првог до трећег разреда. „Мале олимпијске игре“ су такмичење на коме екипе треба да савладају полигоне – прваци забавни полигон, ученици другог разреда полигон спретности, док је за ученике трећег разреда предвиђен полигон свестраности. У конкуренцији првог и другог разреда екипе су мешовите, а код трећег разреда посебно се такмиче дечаци и девојчице.

Код првака, прво место освојила је ОШ „Ђура Јакшић“, друго место припало је ОШ „Јован Јовановић Змај“, а треће првацима из ОШ „Десанка Максимовић“. У конкуренцији ученика другог разреда, прво место освојила је екипа „Змајеве“ школе, друга је била „Ђурина“, а трећа „Десанкина“ школа. Код девојчица, ученица трећег разреда, полигон свестраности најбрже је савладала екипа школе „Ђура Јакшић“, друго место припало је ОШ „Бора Радић“ из Баваништа, а треће школи „Десанка Максимовић“. Код ученика трећег разреда, прво место припало је екипи „Ђурине“ школе, друго „Десанки Максимовић“ и треће „Змајевој“ школи. Првопласиране екипе учествоваће на окружном нивоу такмичења.

„Мале олимпијске игре“ организује Спортски савез општине Ковин, уз техничку подршку „Установе за спорт“ Ковин, а такмичење је одржано у хали ОШ „Ђура Јакшић“.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"