Актуелно

ПРОГЛАШЕНИ НАЈУСПЕШНИЈИ У СПОРТУ У 2023. ГОДИНИ

ПРОГЛАШЕНИ НАЈУСПЕШНИЈИ У СПОРТУ У 2023. ГОДИНИ


Одбојкашица „Баваништа“ Тијана Стојковић и каратиста „Радничког“ Страхиња Ђорђевић најбољи су спортисти ковинске општине у 2023. години у традиционалном, 47.  избору најуспешнијих у спорту у општини Ковин. За најбољу екипу у прошлој години проглашен је женски ката - тим Карате клуба „Раднички“, док је најбољи тренер Мајда Мочник Ђорђевић из ЖКК „Ковин“.

Тијана Стојковић је најбољи поентер екипе и лидер женске селекције ОК „Баваниште“, која је први део сезоне у Првој војвођанској лиги – Југ завршила са максималним учинком. Каратиста Страхиња Ђорђевић је у 2023. години освојио шест медаља: екипно златну и појединачно бронзану на Првенству Војводине, сребрне медаље екипно на Првенству Србије и Kупу Србије, као и златну екипно и сребрну појединачно на Трофеју Србије. Женски ката-тим „Радничког“ који чине: Селена Ђорђевић, Андреа Млинар, Анђела Спасојевић и Анђела Kривошић, је у 2023. години освојио титулу шампиона Војводине и Србије, као и треће место на Купу Србије.  Мајда Мочник Ђорђевић са млађим селекцијама ЖКК „Ковин“ годинама уназад постиже запажене резултате у оквиру такмичења који организује Кошаркашки савез Војводине, а прошле године је са млађим пиониркама освојила треће место.

У категорији перспективних спортиста и спортисткиња награђени су: одбојкашица „Баваништа“ Милана Станковић, каратиста „Радничког“ Страхиња Вајић, рукометаш „Радничког“ Вања Мирковић, одбојкашица „Радничког“ Нађа Мандић, боксер и члан КБВ „Академија Витез“ Александар Јовановић и фудбалери „БСК-а“ из Баваништа, односно „Колоније“ из Ковина Живан Петровић и Лука Чолић. Перспективне екипе општине Ковин у 2023. години су: млађе пионирке (2010. годиште) ЖКК „Ковин“ и кадетско јуниорски ката - тим Карате клуба „Раднички“.

Награда у категорији „асови ковинског спорта“ отишла је у руке Ливиуса Бунде, легендарног каратисте и првог мајстора каратеа у Ковину. Осим тога, Ливиус Бунда је и први репрезентативац и први државни селектор из нашег града. Тренутно је први човек београдског Карате клуба „Европа“.

„Екипа за сећање“ је ЖКК „Ковин“, селекција која је 2000. године освојила трофеј намењен победику Купа СР Југославије и тако остварила највећи успех у историји ковинског лопташког спорта.

Награда за животно дело припала је Петру Богуновићу, дугогодишњем одбојкашком раднику и актуелну председнику Одбојкашког савеза Војводине и потпредседнику Одбојкашког савеза Србије.

Добитници специјалних награда су: пионири (2008. годиште) КК „Раднички“, кошаркаш Радничког Никола Вујковић, Марија Лукић и Ивица Јовчић из КСР „Дунавац“ 2020,  Јован Бижић из ОФК „Kолонија“, Хана Обућина кошаркашица ЖКК „Ковин“, Новица Стојановић, бивши кошаркаш, сада тренер, а уједно и успешан атлетичар и Ђорђе Тодоровић, рукометаш „Радничког“. У области школског спорта, награде су припале Хани Обућини – бацање кугле и њеном наставнику Ивану Лукићу из ОШ „Јован Јовановић змај“ и Вуку Ранчићу – мини атлетика, из ОШ „Бора Радић“ из Баваништа.

У категорији спортских нада награђено је шездесет двоје најмлађих спортиста наше општине и будућих успешних рукометаша, одбојкаша, одбојкашица, кошаркаша, кошаркашица, фудбалера, фудбалерки, каратиста, каратисткиња, шахиста и боксера.

Свечано, 47. проглашење најуспешнијих у спорту у општини Ковин у организацији општинског Спортскг савеза уприличено је у недељу у позоришној Сали Центра за културу Ковин. Свечаности су, осим награђаених спортиста, присуствовали и чланови њихових породица, представници клубова и локалне самоуправе, као и гости из Спортског савеза Србије и Спортског савеза Војводине.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"