Актуелно

ФУДБАЛ: РАДНИЧКИ САВЛАДАО РУСАНДУ, ПРЕKИНУТА СЕРИЈА ПОРАЗА

ФУДБАЛ: РАДНИЧКИ САВЛАДАО РУСАНДУ, ПРЕKИНУТА СЕРИЈА ПОРАЗА


Фудбалери Радничког победили су у суботу у Ковину Русанду из Меленаца са 2:1 у 12. колу првенства Војвођанске лиге „Исток“ и тако прекинули серију од пет узастопних пораза. Стрелци за Раднички били су Никола Јаковљевић и Андрија Ратковић. После друге овосезонске победе, Ковинци су тринаести на табели са 10 бодова. У 13. колу ковинске фудбалере очекује гостовање у Белој Цркви екипи БАK-а.

У Другој јужнобанатској лиги „Запад“ у недељу су одигране утакмице 10. кола. У општинском дербију, Партизан је у Гају савладао БСK из Баваништа са 3:0. Истим резултатом Пролетер је у Мраморку изгубио од Младости из Војловице, док је Омладинац на свом терену у Делиблату са 4:3 победио Југославију из Јабуке. Од клубова из ковинске општине, Партизан је најбоље пласиран – пети је на табели са 14 бодова, Омладинац је шести са два бода мање, БСK на осмом месту има 10, а Пролетер на деветом девет бодова. У 11. колу састаће се: БСK – Пролетер, Омладинац – Воја Гачић и Југославија – Партизан.

Kада је о Општинској лиги Панчево – Ковин – Ковачица – Опово реч, клубови из наше општине претрпели су поразе минулог викенда: у дерби утакмици 7. кола, Колонија је на свом терену у Ковину изгубила од Војводине из Црепаје са 5:2, фудбалери Јединства изгубили су од Славие у Ковачици са 4:3, а плочички Борац од Победе у Самошу са 5:3. И поред првог пораза у сезони, Колонија је задржала прво место на табели са 15 бодова, Дубовчани су на четвртој позицији са 7, а Плочичани на шестој са 5 бодова. У 8. колу, фудбалери Колоније дочекују Омладинац из Опова (недеља, 13.30), Јединство гостује у Самошу, а Борац је слободан.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"  

© 2023. Установа за спорт Ковин