Актуелно

ФУДБАЛЕРИ РАДНИЧКОГ ШЕСТИ НА КРАЈУ СЕЗОНЕ

ФУДБАЛЕРИ РАДНИЧКОГ ШЕСТИ НА КРАЈУ СЕЗОНЕ


Утакмицом у Перлезу са домаћом „Војводином 1928“, која је у суботу завршена нерешеним резултатом, без голова, фудбалери ковинског „Радничког“ завршили су сезону у Војвођанској лиги – „Исток“. После 30 одиграних кола, у конкуренцији 16 екипа, заузели су шесто место са освојених 45 бодова. Ковинци су у овогодишњем првенству забележили 13 победа, 11 пораза и 6 ремија. Првак Лиге је ОФК Кикинда, која ће од наредне сезоне играти у Српској лиги Војводина, док се у нижи ранг селе „Омладинац ФАМ“ из Ботоша и „Јединство Стевић“ из Качарева, као две најслабије пласиране екипе у коначном пласману.

Утакмицама 30. кола овог викенда спуштена је завеса и на сезону у Подручној фудбалској лиги Панчево (Прва јужнобанатска лига). Фудбалери гајачког „Партизана“ су последњем колу поражени од „Вултурула“ у Гребенцу са 6:4. Гајчани су са 33 бода 14 на табели и обезбедили су опстанак, с обзиром на то да „Партизан“ из Уљме има исти број бодова, али ће због лошије гол разлике од наредне сезоне играти у Другој јужнобанатској лиги „Исток“. Њима ће се придружити и „Караш“ из Јасенова као последњи на табели, док у виши ранг – Војвођанску лигу „Исток“ иде првопласирани БАК из Беле Цркве.

У Другој јужнобанатској лиги „Запад“ такође је завршена сезона, а у последњем, 27. колу, БСК и „Пролетер“ из Мраморка одиграли су у Баваништу нерешено 2:2, док је „Омладинац“ на свом терену у Делиблату био бољи од „Будућности“ из Банатског Брестовца са 3:1. „Пролетер“ је у коначном пласману четврти на табели са 42 бода, БСК шести са два бода мање, а Омладинац седми са 3 бодова.

Нешто раније, последњег викенда у мају, утакмицама 18. кола завршена је и сезона у Општинској лиги Панчево – Ковин – Ковачица – Опово. Од клубова из ковинске општине, фудбалери „Јединства“ из Дубовца су на крају четврти на табели са 24 бода, Колонија шеста са 23, а плочичики „Борац осми са 6 бодова.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"