Актуелно

Сећања: Спортске активности на "Поњавици"


Трагом старих фотографија Ковина , дошли смо до неколико интересантних са мотивима физичке активности које су сачињене на локалитету ,,Поњавица" , месту где су се некада наши суграђани радо окупљали, посебно у зимском периоду.Локалитет ,,Поњавица" је водени појас који се некада протезао од Дунавца па до Пауловог млина.

Током зимског периода била је окована дебелим слојем леда и снега, те су је тадашњи грађани Ковина, свих узраста редовно посећивали и уживали у зимским чаролијама. Поред грудвања и санкања, посебна драж и умеће било је клизање на сличугама које је захтевало поред снаге и вештине, и добру координацију клизача.

Фотографије, у прилогу, нам дочаравају и читаву одевну променаду тог времена, разне моделе капа, шешира као и женских крзнених модела. Према казивању мештана, шездесетих година прошлог Века одржаване су и ,,озбиљне" утакмице у хокеју између екипа ,,селектираних" још током током лета. Још једна од занимљивости тог времена била је и да су, тадашњи локални угоститељи исецали комаде леда и превозили их коњском запрегом у своје ,,ледаре" на чување, за хлађење пића у летњем периоду.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"  

© 2023. Установа за спорт Ковин