Актуелно

СПОРТСКО ТУРИСТИЧКА АКЦИЈА ДАМА У ПОЖАРЕВЦУ


 Раније најављена и планирана спортско туристичка акција за даме која је требало да се одржи у Великој Плани, а у оквиру активности Установе "Вежбањем до здравља", није реализована услед оправданих разлога домаћина.

Навику за редовном физичком активношћу које су наше даме стицале недељама уназад у оквиру акција Установе, нисмо хтели да мењамо ни у викенду за нама. У тачно, раније планирано време кренуло се пут Пожаревца. Домаћин нам је био први човек Спортско рекреативне асоцијације Пожаревца, надалеко познати спортиста, велики спортски радник, а у овој ситуацији и рекреатор, господин, Бранислав Дмитровић.

Даме су уживале у специјално планираним вежбама енергичног рекреатора.

Након часа вежбања, а у пратњи водича Народног музеја у Пожаревцу, наше даме су обишле етно парк "Тулба" и упознале се са традиционалним вредности народне архитектуре Браничевског краја из XIX века.

Посебну импресију оставља реплика царског шатора под којим је потписан мировни споразум "Пожаревачки мир" 1718. године између Аустрије и Венеције са једне и Османског царства са друге стране. Опште одушевљење посетилаца изазвала је изложбена поставка са костимима, вештачким фигурама потписника мировног споразума. По повратку, сумирани су утисци, a сагласност свих дама јесте да је и ова акција која је била физички садржајна и поучна, оцењена највишом оценом.

Завршна акција у оквиру активности "Вежбањем до здравља" под називом "Игром до победе" , биће одржана у четвртак, 28.10.2021. године са почетком у 20:00 часова у згради "Установе за спорт" Ковин. За крај овогодишње активности за даме, биће организовано отворено такмичење у три дисциплине: куглање, стреличарство и пикадо, након чега ће бити организована додела захвалница, учесничких медаља и мајица за све учеснице акција, док ће за најбољепласиране даме у појединачној конкуренцији у три поменуте дисциплине бити уручене медаље и пехари. Као и до сада, а због поштовања епидемиолошких мера, неопходно је потврдити свој долазак и учешће у акцији позивом на број телефона: 064/9748726 Жарко


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"