Актуелно

Марко Бошковић, рукометни менаџер, и Лаура Сабо, мађарска репрезентативка, гости Установе за спорт


Марко Бошковић, рукометни менаџер, пореклом Ковинац, рођен у Немачкој и Лаура Сабо, рукометашица, били су крајем прошлог и почетком овог месеца гости Установе за спорт у којој је мађарска репрезентативка одрадила и део индивидуалних припрема пред прву прозивку за нову сезону у свом клубу (МТК Будимпешта).

„Лаури званично припреме почињу 12. јула. Три недеље пре почетка свака играчица је добила и индивидуални план за тренирање, који садржи списак свакодневних вежби, као што су рецимо, трчање, интервали, теретана... Ми смо били у Ковину и ја сам контактирао мог пријатеља Марка Марковића, председника Рукометног клуба Раднички, да видимо да ли у Ковину постоји место на којем би ми могли да одрадимо припреме, јер је много боље трчати на траци него на некој другој, неодговарајућој подлози. Позвао је Дејана Јањевића директора Установе за спорт и, заиста, смо се брзо договорили“ – објашњава Марко Бошковић, 24-огодишњак, рођен у Немачкој (Хајделберг), који је из Ковину добро познате рукометне породице. Отац Бобан, је тренирао рукомет за Раднички, док се 1989. није одселио у Немачку, где је тренутно рукометни тренер, а стриц Саша је једно од најпознатијих имена које је овај спорт имао у нашем граду.

Како сте задовољни условима за тренирање које имате у Установи?

„Ми смо више него задовољни. Све је стварно супер. Све што нам је требало да одрадимо сваки индивидуални тренинг - имали смо. Искористио бих прилику да се захвалим свима што су нам изашли у сусрет: директору Дејану Јањевићу, Спортском Савезу, персоналом тренеру Бори Урошеву који је био на сваком тренинг са нама“, каже Марко Бошковић, који је завршио економски факултет, а тренутно ради као финансијски саветник.

Условима за рад задовољна је и Лаура Сабо, пивот мађарске репрезентације са Европског првенства 2018. године и Светског које је одржано годину дана касније у Јапану.„Презадовољна сам условима. Нисам очекивала да један овако мали град има тако модерну теретану. Сваку ставку индивидуалног тренинга коју нам је захтевао тренер могли смо да реализујемо овде у Установи. Заиста, одлично.“ – каже Сабоова, која ће у новој сезони дебитовати за МТК из Будимпеште.

Каријеру је започела у Ерду у којем је играла са српским репрезентативкама Крпеж-Слезак, Лавко и Ковачевић. Након Ерда, са којим је играла Европу и финале националног Купа, прешла је у ВАЦ са којим је забележила наступ у ЕХФ купу, другом по рангу европском клупском такмичењу, одмах иза Лиге шампиона и у којем је играла са Панчевком, иначе српском репрезентативком, Сањом Радосављевић.

После сезоне у ВАЦ-у потписала је уговор са садашњим клубом – МТК-ом.

„Надамо се да ћемо успети да будемо међу пет у домаћем првенству и обезбедимо Европу и наредне сезоне. Такође, циљ је да у Европи ове сезоне прођемо квалификације и пласирамо се у групну фазу“, објашњава Сабо, која каже да је јој се Ковин јако допада као град и да пуно подсећа на њен родни Тарнок, да су људи дружељубиви и пријатни.

Сваком доласку у Ковин радује се и Марко.

„Пуно ми је срце увек када дођем у Ковин. Овде ми живи још увек доста фамилије.Јако је лепо бити код куће и ја тако, заиста, видим Ковин, иако нисам рођен овде“, искрен је Марко који уз посао финансијског саветника има и неколико пројеката у професионалном спорту. „Један од њих је да рукометним играчима из бивше Југославије који дођу у Немачку помогнем око уговора, у потрази за новим клубом или финансијски, без обзира да ли је играч из Србије, Словеније, Македоније... Може да ми се јави. Са доста њих сарађујем и планирам да још више унапредим сарадњу и омогућим им што лакшу интеграцију.“


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"