Актуелно

Бесплатна акција "Вежбањем до здравља" почела вечерас у Установи за спорт

Бесплатна акција "Вежбањем до здравља" почела вечерас у Установи за спорт


Беспалтна акција „Вежбањем до здравља“, коју организује ковинска Установа за спорт стартовала је вечерас (четвртак, 3. октобар) терапеутским вежбама.

 У име домаћина присутнима, који су у знак добродишлице добили по бонжиту и флашицу воде, се обратиo директор Установе за спорт Дејан Јањевић, а у позитивној атмосфери тридесетак полазница кроз једночасовни трениг водила је Александра Јорданов, високоструковни физиотерапеут.

 Терапеутске вежбе намењене су особама које нису физички активне и које доста времена проводе у седећем полажају. Циљ ових вежби је повећање покретљивости у зглобовима, јачање мишића неопходних за право држање тела и истезање мишића, због дугог седења, до границе бола.

По завршетку вежби наше суграђанке биле су веома задовољне тренингом, као и идејом потеклом из Устаове за спорт да се организује једна оваква акција. Након тренинга у просторијама Установе одржан је и кратак заједнички састанак (организатора и учесница) у којем су утврђени даљи планови и смернице акције „Вежбањем до здравља“. 

Да подсетимо,  „Вежбањем до здравља“  осмишљено је првенствено за физички неактивне припаднице лепшег и нежнијег пола наше општине с намером да их се што већи број укључи рекреативно у спорт.

Планом активности, а на основу Програма рада, Установе за спорт тренинзи ће се одржавати једном недељно уз широку лепезу спортских активности: терапеутске вежбе, пилатес, фитнес, основе борилачких вештина, чаробна моћ јоге... прилагођену годинама и физичкој спреми полазница од стране спортских стручњака са искуством у раду који ће и водити тренинге.

Поред тренинга биће организована и едукативна предавања стручњака из области спорта и здравља, као и рекреативна такмичења и излети.

Акција "Вежбањем до здравља" трајаће у овој години до краја децембра, а нови тромесечни циклус почеће у фебруару наредне године.

„Физичка активност може заменити многе лекове али ниједан лек не може заменити физичку активност“


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"