Актуелно

„Вежбањем до здравља“ од сутра у Установи за спорт

„Вежбањем до здравља“ од сутра у Установи за спорт


Установа за спорт Ковин организуе бесплатну акцију „Вежбањем до здравља“ за све припаднице лепшег и нежнијег пола наше општине која стартује сутра, трећег октобра у 18 сати, с намером да што већи број наших, физички неактивних, суграђанки укључи рекреативно у спорт.

Планом активности, а на основу Програма рада, Установе за спорт тренинзи ће се одржавани једном недељно, сваког четвртка, а у два тромесечна циклуса (октобар – децембар ове и фебруар – април наредне године).

Акција „Вежбањем до здравља“ обухватаће широку лепезу спортских активности: терапеутске вежбе, пилатес, фитнес, основе борилачких вештина, чаробна моћ јоге... прилагођену годинама и физичкој спреми полазница од стране спортских стручњака са искуством у раду који ће и водити тренинге.

Поред тренинга биће организована и едукативна предавања стручњака из области спорта и здравља, као и рекреативна такмичења и излети.

Акција „Вежбањем до здравља“ стартоваће сетом терапутских вежби које ће водити Александра Јорданов, високоструковни физиотерапеут.

„Терапеутске вежбе намењене су особама које нису физички активне, које, рецимо, проводе доста времена у седећем полажају. Циљ ових вежби је повећање покретљивости у зглобовима, јачање мишића неопходних за право држање тела и истезање мишића због дугог седења до границе бола“, каже Александра Јорданов за сајт Установе за спорт у Ковину.

„Физичка активност може заменити многе лекове али ниједан лек не може заменити физичку активност“


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"  

© 2023. Установа за спорт Ковин