Актуелно

Отварање реновираног кошаркашког терена код Зграде за мале спортове

Отварање реновираног кошаркашког терена код Зграде за мале спортове


„Установа за спорт“ Ковин била је 13.06.2019. године домаћин представницима локалне самоуправе, спортистима, спортским радницима и грађанима општине Ковин који су у великом броју присуствовали отварању реновираног кошаркашког терена код Зграде за мале спортове.  Популарно место окупљања великог броја спортиста и рекреативаца различитих узраста, засијало је пуним сјајем захваљујући помоћи Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и општини Ковин.

Максимално поштујући спортисте и њихове резултате општина је одвојила ове године 20 милиона и 700 хиљада динара за бројне радове на текућим одржавањима спортских објеката и терена на теритоторији целе наше општине“ – рекла је Сања Петровић, председница општине Ковин, између осталог, у обраћању присутнима на отварању кошаркашког терена.

„Због тога што разумемо и препознајемо значај бављења спортом овим радовима омогућићемо нашим спортистима, којих има око две хиљаде регистрованих и рекреативцима којих је око 500 стотина да своје активности реализују у далеко бољим и безбеднијим условима“ – нагласила је Сања Петровић и искористила прилику да бројним малишанима присутним на отварању пожели срећан распуст, као и да „што више користе терен.

Присутнима се потом обратио и Дејан Јањевић, директор Установе за спорт Ковин.

Драга децо, суграђани,  родитељи, спортисти и гости,  велика ми је част и задовољство да вас поздравим испред Установе за спорт. Такође ми је част да будем део тима који ради на стварању бољих услова за развој спорта, а самим тим и развоју деце.

Пре свега бих хтео да се захвалим локалној самоуправи и руководству локане самоуправе на челу са председницом госпођом Сањом Петровић на свему што чине из дана у дан да ми имамо боље услове за рад и тренирање. Затим бих се захвалио и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који је својим средствима финансирао извођење радова, а захвалио бих се и нашем суграђанину Слободану Боби Рајковићу који је такође имао удела у реализацији овог пројекта“ – рекао је Јањевић уз специјални поздрав кошаркашким стручњацима који су својим присуством дошли да увеличају догађај, а који имају заслуга за развој овог спорта како у општини и Србији тако и ван граница земље.

Да подсетимо, дотрајала кошаркашка подлога на кошаркашком терену замењена је новом  синтетичком  (атлетском) сертификованом од стране Међународне асоцијације атлетских федерација  (ИААФ-а), највишег управног тела у атлетици.  Такође су уређене  и постојеће кошаркашке конструкције и постављене нове табле од плексигласа и зглобни обручи.

Терен су симболично отворили скидањем платна са табле на једном кошу чланови млађих селекција Мушког кошаркашког клуба „Раднички“ и Женског кошаркашког клуба „Ковин“, а потом је између истих одиграна и ревијална утакмица.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"  

© 2023. Установа за спорт Ковин