Актуелно

Отварање реновираног кошаркашког терена код Зграде за мале спортове

„Установа за спорт“ Ковин била је 13.06.2019. године домаћин представницима локалне самоуправе, спортистима, спортским радницима и грађанима општине Ковин који су у великом броју присуствовали отварању реновираног кошаркашког терена код Зграде за мале спортове.  Популарно место окупљања великог броја спортиста и рекреативаца различитих узраста, засијало је пуним сјајем захваљујући помоћи Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и општини Ковин.

Максимално поштујући спортисте и њихове резултате општина је одвојила ове године 20 милиона и 700 хиљада динара за бројне радове на текућим одржавањима спортских објеката и терена на теритоторији целе наше општине“ – рекла је Сања Петровић, председница општине Ковин, између осталог, у обраћању присутнима на отварању кошаркашког терена.

„Због тога што разумемо и препознајемо значај бављења спортом овим радовима омогућићемо нашим спортистима, којих има око две хиљаде регистрованих и рекреативцима којих је око 500 стотина да своје активности реализују у далеко бољим и безбеднијим условима“ – нагласила је Сања Петровић и искористила прилику да бројним малишанима присутним на отварању пожели срећан распуст, као и да „што више користе терен.

Присутнима се потом обратио и Дејан Јањевић, директор Установе за спорт Ковин.

Драга децо, суграђани,  родитељи, спортисти и гости,  велика ми је част и задовољство да вас поздравим испред Установе за спорт. Такође ми је част да будем део тима који ради на стварању бољих услова за развој спорта, а самим тим и развоју деце.

Пре свега бих хтео да се захвалим локалној самоуправи и руководству локане самоуправе на челу са председницом госпођом Сањом Петровић на свему што чине из дана у дан да ми имамо боље услове за рад и тренирање. Затим бих се захвалио и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који је својим средствима финансирао извођење радова, а захвалио бих се и нашем суграђанину Слободану Боби Рајковићу који је такође имао удела у реализацији овог пројекта“ – рекао је Јањевић уз специјални поздрав кошаркашким стручњацима који су својим присуством дошли да увеличају догађај, а који имају заслуга за развој овог спорта како у општини и Србији тако и ван граница земље.

Да подсетимо, дотрајала кошаркашка подлога на кошаркашком терену замењена је новом  синтетичком  (атлетском) сертификованом од стране Међународне асоцијације атлетских федерација  (ИААФ-а), највишег управног тела у атлетици.  Такође су уређене  и постојеће кошаркашке конструкције и постављене нове табле од плексигласа и зглобни обручи.

Терен су симболично отворили скидањем платна са табле на једном кошу чланови млађих селекција Мушког кошаркашког клуба „Раднички“ и Женског кошаркашког клуба „Ковин“, а потом је између истих одиграна и ревијална утакмица.


Контакт

Адреса: ЈНА 34, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899
       013/741-014 (директор)

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com
direktor@sportkovin.rs
kancelarija@sportkovin.rs
racunovodstvo@sportkovin.rs

Пратите нас

© 2021. Установа за спорт Ковин